יום שלישי, 14 באוקטובר 2014

אוהבים קוסמים?


כוסמת- הקוסמת של הטבע.

היא סובלת מיחסי ציבור די רעים, אבל כדאי להכיר- הכוסמת.

למה אנחנו צריכים את זה?
·         לכוסמת יש ערך גליקמי נמוך, כלומר היא מתפרקת לאט בדם, גורמת לעלייה מתונה מאוד של הסוכר בדם ולתחושת שובע לאורך זמן. למי זה טוב?  לסכרתיים, לאנשים שמנסים להפחית במשקל ולכל השאר
·         הכומסת מכילה חלבון מלא (כמו אחותה הקינואה). ולכן מצויינת לטבעונים וצמחונים אשר צורכים חלבון צימחי.
·         הכוסמת דלה בקלוריות (רק 87 קק"ל לכוס כוסמת מבושלת) הרבה פחות מהקינואה (147 לכוס) או בורגול מבושל (93 קק"ל). תוסיפו לזה את העובדה שהיא מתפרקת לבד ויש לכם מזון מושלם לירידה במשקל.
·         הכוסמת עשירה במינרלים וויטימינים ובמיוחד בנוגד החימצון רוטין אשר יש לו פעילות אנטיסרטנית, אנטידלקתית ומגינה על כלי הדם.
ניתן להשיג 2 סוגי כוסמת: קלוייה וירוקה. לקלוייה יש ריח אופייני (מתרגלים..) וטעם קצת יותר עדין מהירוקה.
ניתן לבשל את הכוסמת כמו אורז (1 כוס כומסת על 2 כוסות מים) או כמו פסטה (ואז הבישול מאוד קצר 5-10 דק).
אפשר לאכול את הכוסמת קרה או חמה. להוסיף אותי כבסיס פחמימתי לכל סלט, להקפיץ עם ירקות, להשתמש כבסיס לקציצות או המבורגר צימחי ועוד..

בתמונה- תבשיל של כוסמת מוקפצת עם ירקות ברוטב סילאן, ג'ינג'ר ושמן שומשום. חלק אכלתי לצהריים ואת היתרה חיסלתי כסלט קר יום למחרת.

מתכון:
מגוון ירקות קצוצים לפי טעמכם (ומה שנשאר..):
בצל, גזר, פלפלים, שום, פטריות, קישוא, עגבניות, בטטה, דלורית וכד'
לטגן את הירקות במעט שמן זית
1 כוס כוסמת יבשה
להוסיף את הכוסמת
תבלינים: מלח, פלפל,
מי שאוהב רוטב מתוק מוזמן להוסיף סילאן, שמן שומשום, ג'ינג'ר
לחילופים ניתן להוסיף כל תבלין אהוב עליכם: פפריקה, חוויאג', כורכום, קרי וכד'
להוסיף את התבלינים
2 כוסות מים רותחים
להוסיף את המים. להביא לרתיחה. לכסות ולבשל על אש קטנה כחצי שעה
צרור פטרוזליה או כוסברה קצוצים דק
להוסיף בהגשה, גם בשביל הקישוט וגם בשביל הבריאות.


בתאבון

רוצים ללמוד עוד עוד על בישול בריא? להשתתף בסדנת אפייה טבעונית? צרו קשר 
או התקשרו 050-6544144

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה