יום חמישי, 2 באוקטובר 2014

מאפינס טבעוניים לכיפור עוונות

יום כיפור כבר מעבר לפינה ואפילו עבור אתאיסטית כמוני זה בדיוק הזמן להכנס קצת פנימה ולעשות חשבון נפש. אחד הדברים הטובים שהצלחתי לעשות השנה זה להפחית את צריכת המזון מהחי. אני שונאת הגדרות ולכן לא מגדירה עצמי כטבעונית, אבל אני מאוד מנסה לאכול מזון שצריכתו לא גרמה נזק לאדם או חיה. אני לא תמיד מצליחה, אבל בהחלט מנסה ומאפשרת לעצמי לעיתים גם קצת “הנחות” כדי שלא ארגיש מופסדת. יש כאלה שיגידו שזו צביעות אבל אני מאמינה שהחיים הם פשרה ועל כל אחד לעשות את המיטב שהוא יכול בכל רגע נתון כדי שיהיה מצפונו שקט ולא רק ביום כיפור.
כשעבדתי בקונדיטוריה תמיד הופתעתי מכמות העוגות שאנשים קונים ליום כיפור..יש עוגה לפני הצום ועוגה אחריו, אז הנה מתכון למאפינס שעומדים בכל הדרישות:
הם קלים ומהירים להכנה (ערב החג תמיד עמוס..), מייצרים מעט כלים (שונאת לשטוף כלים..), טבעוניים לחלוטין (לא פגענו בשום בעל חיים) ונטולי חומרי גלם מזיקים (ולא פגענו גם בעצמנו..).
המתכון מספיק לכ- 24 מאפיניס בינוניים.
שימו לב! מאפים טבעוניים “סובלים” מחיי מדף מאוד קצרים, לעיתים אפילו 48 שעות. לכן מומלץ להקפיא חלק מהמאפים ולשלוף לחימום קצר כשמכינים קפה..
וכמובן שניתן להחליף את סירופ הדובדבן בכל חלב צימחי אחר, את הקמח בכל קמח אחר, לוותר על הדובדבנים או להחליפם בפרי אחר, להחליף 2-3 כפות קמח בקקאו לקבלת מאפינס שוקולד ועוד.. ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות (-:
אז לעבודה:
רשימת קניות ל 24 מאפינס בינוניים:
יבשים
  • 3/4 1 כוסות  (200 גר’) קמח כוסמין
  • 1 כפית אבקת אפיה (3 גר’)
  • 1 כפית סודה לשתייה (3 גר’)
  • קורט מלח
רטובים
  • 1 כוס סילאן (200 גר’)
  • 3/4 כוס סירופ ליפתן דובדבנים (200גר’)
  • 1/3 כוס שמן צימחי בכבישה קרה (80 גר’)
  • 4 כפות חומץ תפוחים (20 גר’)
  • דובדבנים משומרים מסוננים (2 לכל מאפינס)
הוראות הכנה:
  • יש לחמם את התנור. חומרי ההתפחה מתחילים לפעול מיד במגע עם הנוזלים לכן אסור להתמהמה
  • ערבבו את החומרים היבשים בקערה1
  • ערבבו את החומרים הרטובים בקערה שניה.
  • הוסיפו את החומרים הרטובים ליבשים וערבבו רק עד למסה אחידה.
  • דפקו את הקערה על השיש מספר פעמים כדי להפטר מהבועות (זוהי אסטרטגיה מיוחדת לאפייה טבעונית..)
  • מזגו את המסה לתבנית המאפינס. הניחו בכל יחידה 2 דובדבנים. טפחו את התבנית על השיש להוצאת הבועות.
  • הכניסו במהירות לאפייה כ 15 דק’ ב 150-180 מעלות (לבדוק שהם מוכנים עם קיסם)
בתאבון.
הכותבת מתמחה בייעוץ לתזונה נכונה ובישול בריא ומטפלת ברפואה משלימה. ניתן להתרשם גם באתר הבית ובדף הפייסבוק. להזמנת ייעוץ תזונה אישי 050-6544144

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה