יום חמישי, 18 בדצמבר 2014

לביבות בטטה ועדשים- הבחירה השפוייה לחנוכה


חנוכה הוא חג השמן ולא רק. גם הקמח הלבן והסוכר הלבן חוגגים בחנוכה.
לאחר ניסונות רבים למצוא תחליף בריא לסופגניה הרמתי ידיים, אבל בגזרת הלביבות לא הסכמתי לוותר.
לאחר ניסיונות רבים הצלחתי לאפות לביבות נפלאות שעומדות בכל הסטנדרטים הנוקשים:
טבעוניות, בריאות, משביעות ואפילו קלות להכנה.
את הביצה מחליף כאן העמילן שיש בעדשים לפני הבישול.
לאחר שיצאו הלביבות מהתנור הבנתי שחסר לי המטבל. בעבר זה היה מטבל של שמנת חמוצה, אבל כמובן שלאחר שחזרתי בתזונה אפשרות זו ירדה מהפרק, אז הכנתי מטבל טחינה מתקתק שעושה את העבודה לא פחות טוב והרבה יותר בריא (-:
רשימת קניות:
ללביבות:
2 כוסות עדשים אדומים
1 בטטה גדולה
1 תפ”א גדול
1 כפית מלח
5 כפות שמן זית
 ****************
למטבל:
5 כפות טחינה
5 כפות חלב סויה
1 כפית סילאן
*****************
הוראות הכנה:
את העדשים יש להשרות במים למספר שעות, לשטוף הייטב ולסחוט מהמים.
להכניס את העדשים למעבד מזון ולטחון עד למרקם משחתי.
לגרד את תפוח האדמה והבטטה.
לערבב את כל החומרים.
ליצור לביבות ולהניח על נייר אפייה משומן.
לרסס בשמן זית ולאפות ב 200 מעלות כ 20 דק עד להזהבה.
 *******************************
להכין את המטבל:
לערבב את כל החומרים עד לקבלת טחינה. ניתן להוסיף מים כדי להגיע לסמיכות הנכונה.
*******************************
ועכשיו תוכלו להגיש את הלביבות בליווי המטבל להדלקת הנרות ולדעת שפירגנתם לגוף שלכם.
ואם חשוב לכם לפרגן לגוף שלכם וחשוב לכם להבין קצת מה אתם אוכלים,
כדאי להגיע לארוחת הבוקר הטבעונית בשישי הקרוב 26/12/14 בנירית
בה גם תתפנקו בארוחת בוקר נפלאה וגם תלמדו על מה שאתם אוכלים
לפרטים ליחצו כאן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה